fredag 4. februar 2011

Kjøreskoler i Bergen, hvordan velger du den beste kjøreskolen

Å velge riktig kjøreskole i Bergen er ikke alltid like enkelt. Utvalget med kjøreskoler er stort og pris og kvalitet varierer. Bare i Bergen er det ca 50 forskjellige kjøreskoler å velge mellom.

Det hjelper også lite med en billig kjøreskole om du ikke lærer det som trengs for å klare oppkjøringen hos biltilsynet.

Så pris er definitivt ikke alltid det beste kriteriet for valg av kjøreskole, men pass på det er store prisforskjeller i markedet.

Men husk også at rimelig pris pr. time hos kjøreskolen hjelper lite om du må ta flere timer før de sender deg videre til oppkjøring.

Man bør alltid stille spørsmål ved kvaliteten dersom prisene er veldig lave. Dette kan bety at skolen har dårlig rykte, og ikke klarer å trekke til seg elever.

Om kompetansen til kjøreskolen sine kjørelærere er dårlig betyr det at man må ta flere timer. Strykprosenten på oppkjøring kan også være høy. Hør på ryktene blant venner, ofte lekker slik informasjon raskt ut fra missfornøyde elever.

For det er dyrt å stryke.

Prisen på en oppkjøring ligger på 2500 til 3500 kroner, og det kan fort bli dyrt om en elev som har fått for lite opplæring, blir sendt avgårde til oppkjøring hos biltilsynet uten nok kompetanse.

Om du i tillegg trenger flere kjøretimer for bestå oppkjøring på grunn av dårlig opplæring, kan prisen på førerkortet ditt bli unødvendig stor.


Men heller ikke for få timer er veien å gå. Liten vits i å måtte kjøre opp uten å være klar for det. Det blir fort like kostbart, siden du får gebyrer på hver oppkjøring du prøver deg på. I tillegg til frustrasjonene rundt det å ikke klare å bestå oppkjøringen. Det er heller ikke særlig motiverende.

Hva bør du sjekke før du velger kjøreskole:

  • Vurder prisen ut i fra kvaliteten på opplæringen. Sjekk med kjøreskolen hvilken strykprosent de har hos biltilsynet.
  • Ta oppkjøringen på eget hjemsted, slik at du er kjent i området.
  • Lær deg teorien raskt. Dette vil spare deg for mange kjøretimer.
  • Få informasjon fra venner og kollegaer om de allerede kjenner til kjøreskolen du vurderer, eventuelt om de har tips til deg på gode kjørelærere.
  • Øvelseskjør mye samtidig med kjøreopplæringen. Men gjør det etter at du har hatt de første kjøretimene dine slik at denne ekstra opplæringen også blir i samråd med kjørelæreren din. En god plan for å få dette til er at du booker deg et par kjøretimer med en gang du har gjennomført det trafikale grunnkurset.

2 kommentarer:

  1. Hei, Hvor kan man sjekke strykprosent de har hos biltilsynet? prøvd å søke det opp, men finner ikke noe..

    SvarSlett
  2. Vegdirektoratet burde offentliggjøre statistikk om hvilke kjøreskoler som har høyest strykprosent, men de vil dessverre ikke.

    - Sender kjøreelever til stryk
    Kjøreskolene spekulerer i å la elever stryke på oppkjøringen, ifølge kjørelærer.

    Se artikkel her:
    http://www.nettavisen.no/ioslo/article1171870.ece

    SvarSlett